"נתקשר"
אמנות ה"קריאה" וההתבטאות בשפת הגוף
מאת ד"ר קובי אסף בהוצאת אור עם
השם "נתקשר", בא לבטא את העובדה שכבר מהרגע הראשון, עם ניתוק חבל הטבור ויציאתו של האדם לעולם, הוא צמא לקשר מתוך תסכול עמוק של נתק. כן, עם מטען טראומתי "די מכובד" כתוצאה מנתק וחסר, אנו מתחילים את מסע הקשר שלנו בחיים.
מהר מאד לאחר מכן מלמדות אותנו עובדות החיים, על הפערים הנוצרים בין המילים הנאמרות לבין הרגשות והמחשבות, שלא לדבר על נטייתנו לשפוט אנשים על פי תדמיתם.
תופעה הגורמת לבעיות רבות בעיקר בימינו אנו, שהרי כידוע מעצבי התדמית יועצים לעצב את תדמיתנו לפי הצריכה החברתית ללא שום מחויבות לאמת ולא על פי אישיותנו וזהותנו.
כך גדלים ומתבגרים, והתסכולים רבים, הגירושים גואים, לאלימות אין גבול, והקונפליקט חוגג בבית, בעבודה, בחברה ובפוליטיקה. וזה עוד לא נגמר – את הפתרונות לנתק המתמשך בתהליך הקשר, מחפש האדם המודרני בדרך כלל בתעשיית התקשורת ההמונית שלמעשה מרחיקה את המפגש האנושי ובכך בעצם מעמיקה את הנתק בין אנשים ומסבכת את מערכות היחסים.
ספר זה מציע לחזור לגוף האדם ולמרכיבים האנושיים הבסיסיים הקובעים את אופי היחסים בין בני אדם. בספר"נתקשר" מרכז קובי אסף את הכללים הטבעיים של שפת הגוף, באופן שיטתי המזכיר את כללי הדקדוק והתחביר של שפת הלשון.
"פשר השדר"
אמנות "הקריאה" וההתבטאות בשפת הגוף
מאת ד"ר קובי אסף בהוצאת אור עם.
מטרת הספר פשר השדר לחדד את ההבחנה בין מהות לטפל. תרבות השפע שכולנו נהנים לחיות בה, מבלבלת את היוצרות ומוסיפה למערכות היחסים מסרים ושדרים רבים, אשר מטשטשים את הגבול בין מהות לטפל. ישנם אף מצבים חמורים יותר שבהם הטפל ממש כבש את מקום המהות. בספר זה, שמהווה בין היתר גם המשך לספר "נתקשר" מקלף ד"ר קובי אסף את "קליפות הטפל" וחושף את השדרים העמוקים והמהותיים של מערכות יחסים בתקשורת הבין אישית.
"הגשר לקשר"
אמנות "הקריאה" וההתבטאות בשפת הגוף
מאת ד"ר קובי אסף בהוצאת אור עם.
קצרים, מסרים סותרים ועימותים בין אנשים נובעים, על פי רוב, מחוסר התאמה בין המסר המשודר לבין המסר הנקלט. שפת גוף היא כלי אפקטיבי לרכישת מודעות כדי להתאים את המסרים ולצמצם את העימות.
בספר זה, המהווה המשך לספרים "נתקשר" ו "פשר השדר", ממשיך ד"ר קובי אסף לחשוף את סודותיה של השפה שהיא שפת גוף. הדימוי "כל העולם במה" מהווה מוטו מוביל בסדנאות והרצאות.
הצורך של האדם במשחק הנו צורך קיומי מבחינה נפשית, לא פחות מהמזון שמהווה עבורו צורך קיומי מבחינה פיזית.
תארו לעצמכם שהיינו אוסרים על ילדינו לשחק, מה היה קורה אז... המשחק הוא כלי חשוב ביותר לחיפוש האמת, שמהווה כיוון דרך אל החופש.
אנשים אשר מונעים מעצמם לשחק, נעולים, למעשה, בתוך "הכלא" של עצמם.